Extensies

Over het algemeen bestaat een domeinnaam uit twee of drie onderdelen, die ook wel extensies worden genoemd. Het laatste deel van een domeinnaam, bijvoorbeeld de ‘.nl’ is de eerste extensie. Het onderdeel daarvoor, zoals een bedrijfsnaam, is de tweede extensie. Ook is het mogelijk nog een derde extensie toe te voegen; bijvoorbeeld jan.dewarmebakker.nl. De meeste domeinnamen bestaan echter uit twee extensies, zoals dewarmebakker.nl

Jan.dewarmebakker.nl

  • 1e extensie
  • 2e extensie
  • 3e extensie

VIP Internet heeft meer dan alleen de Nederlandse variant. U kunt kiezen uit meer dan zestig extensies, waarbij .nl, .com, .eu, .nu, .be en .de het populairst zijn.

 

Lengte en uiterlijk

Iedereen kan zelf een domeinnaam bepalen. In een domeinnaam zijn minimaal 2 en maximaal 63 karakters toegestaan. Er mag gebruik worden gemaakt van letters, cijfers en het minteken.

Projecten voortgekomen uit onze domeinnamen:

Telefoonboek.nl

Met Telefoonboek.nl vindt u eenvoudig het telefoonnummer, adres en aanvullende informatie van alle bedrijven en personen in heel Nederland.

Openingstijden.com

Vind de openingstijden van alle populaire ketens en winkels in Nederland. Dagelijks worden er nieuwe openingstijden toegevoegd aan de database.

Places.nl

Val op tussen uw concurrenten en trek meer bezoekers aan door de pagina van uw bedrijf volledig te maken. Start vandaag nog met een vermelding op places.nl.

Mokkels.nl

Informatie, nieuws en foto's van bekende en lekkere babes en alles wat sexy Nederland te bieden heeft door en voor liefhebbers ...