Cijfers en letters

Domeinnamen zijn uitgevonden om het internet gebruiksvriendelijk te maken. Alle computers en servers die verbonden zijn met internet communiceren met elkaar via IP-nummers. Achter iedere domeinnaam op internet staat een IP-nummer.

Wanneer u een website bezoekt, bijvoorbeeld domeinenbank.nl, maakt uw PC een verbinding met het unieke IP-nummer van deze site. Alfa-numerieke waarde die wordt gebruikt voor adressering  Alfa-numerieke waarde die wordt gebruikt voor adressering wordt opgenomen in het naamgevingsysteem (DNS) op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers etc. worden geïdentificeerd.

Computers kunnen prima overweg met cijferreeksen, kunnen mensen dat een stuk minder goed. Logisch, want een IP-nummer is erg lang en daardoor nauwelijks te onthouden. Vandaar dat er voor is gekozen om de nummers te koppelen aan echte namen. Een domeinnaam is dus een begrijpelijk, vindbaar internetadres dat verbonden is aan een technische cijferreeks.

Projecten voortgekomen uit onze domeinnamen:

Telefoonboek.nl

Met Telefoonboek.nl vindt u eenvoudig het telefoonnummer, adres en aanvullende informatie van alle bedrijven en personen in heel Nederland.

Openingstijden.com

Vind de openingstijden van alle populaire ketens en winkels in Nederland. Dagelijks worden er nieuwe openingstijden toegevoegd aan de database.

Places.nl

Val op tussen uw concurrenten en trek meer bezoekers aan door de pagina van uw bedrijf volledig te maken. Start vandaag nog met een vermelding op places.nl.

Mokkels.nl

Informatie, nieuws en foto's van bekende en lekkere babes en alles wat sexy Nederland te bieden heeft door en voor liefhebbers ...